nowiutka dziękuje za odpowiedź, zdaje sobie sprawe z tego, że może były odpowiedzi na moje pytania wcześniej ale ja naprawde nie mam czasu na przeczytanie wszystkiego.Tammie dziękuje ślicznie za przepis, napewno wypróbuje.
fajne, wcześniej sobie zrobiłem i wyszły naprawdę dobre dziękuje za przepis nie rozumiem tylko jednej rzeczy... czemu niektórzy piszą na redukcji to mogą się tylko obejść smakiem itp. a przepraszam bardzo gdzie tu jest bomba węglowodanów? Sory, ale wywalając majonez i mąkę placki wychodzą równie smaczne i można je z powodzeniem wcinać na [...]
Sen 9 godzin, zakwasow brak, kolano ok, slonce za oknem - zyc nie umierac ;) W tabelce z jedzeniem na dzis wkradl sie blad - dodalem swoj sernik ( przepis z kuchni sfd ) ale wartosci dla porcji 250 gram dopisalem do 100 gram produktu - nie chce juz mieszac. Tam gdzie podaje 100 gram sernika w rzeczywistosci bedzie 250, reszta sie zgadza. Swoja [...]
Będzie niestety bez zdjęcia :/ Mój przepis to PizzaIF czyli : ciasto: -150g maki tortowej -pól szklanki cieplej wody -łyżka oliwy z oliwek -3g drożdży -pół łyżeczki soli -jeden słodzik dodatki : -100g ketchup + dosypuje do niego zioła włoskie ( jako sos na spod pizzy) -350g mieszanki warzyw na patelnie z biedronki (wyciągam z nich ziemniaki ) [...]
nie głupie, tyle że więcej roboty %-) a u mnie przepis musi być szybki i wygodny :-)) powiem szczerze że jak na takie składniki to te ciastka są zaj**iste - nie są twarde, są idealne%-) ale jadłem wszystkie zawsze tego samego dnia, dziś specjalnie zrobiłem wiecej żeby coś zostało na jutro:-)) wtedy dam info czy najlepiej zjadać 1 dnia po [...]
Łap niesamowitego soga za przepis. Właśnie robie je (już w piekarniku) i już wiem że wyjdą zaj**iste. Dodałem: - banany - owsiane - wiórki kokosowe - cynamon zmielony - aromat akurat migdałowy mam nadzieję że nie zepsuję tym Następnym razem dodam jeszcze WPC, może orzechy do środka. Mało tego...jeżeli mamy taką masę i nie włożymy jej do pieczenia [...]
Sałatka z Kurczakiem Jedna z moich ulubionych sałatek ,bardzo mi smakuje jest bardzo odżywcza i co najważniejsze można ją zrobić raz a później tylko wyciągać z lodówki przez kilka dni i nie traci swego wspaniałego smaku gorąco ją polecam i zachęcam do zrobienia również . Przepis : (Ja robię zawszę więcej i później mam na kilka dni można też [...]
Przepis jak bajka: bierzesz ile chcesz jajek, na każde jajo odważasz 10-15 gram otrąb pszennych i lejesz w to roztopione masło klarowane albo inny tłuszcz (ja preferuję zwierzęce). A reszta dodatków to już jak kto uważa. Ja dodaję mozzarellę albo sery pleśniowe (trochę szkoda zabijać te grzyby, bo na LC one chyba robią za wsparcie dla mikroflory) [...]
Ciesze sie ze przepis podpasowal, nie jest wprawdzie moj, ale pochodzi od przyjaciela ktory ma dwie meksykanskie restauracje w trojmiescie, osobiscie rozniez nic lepszego na avocado nigdy nie jadlem ;) Czunga, i ja witam serdecznie ;) Z sylwetki to juz niewiele zostalo, bo jak widzisz, idzie mocno kondycyjnie, totez i warunki srednie dla miesni, [...]
Przepis prawie mi umknął!! Jakieś powiadomki na przepisy musisz odpalić! :-) Może we wtorek spróbuję.. Dodam kilka stopni i kilka minut... Zrobię w folii (gdzie taką nić do pieczenia się w ogóle kupuje??). W folii zawsze wychodzi mi soczyste. W 99% przypadków mięso trzymam w piekarniku do wystygnięcia. Ja tam kupuję chleb w inter marche - żytni na [...]
Mój przepis jest taki: steki wrzucam do miski, dolewam oleju, sól, pieprz, mieszam i tak zostawiam na minimum godzinę, ale im dłużej tym lepiej (w miarę rozsądku %-)) - smażenie i pałaszować. Na świerzo jest smaczne, odgrzewane to już jak żarcie podeszwy od buta ;-)
Dokładnie raz na 2 tygodnie czit zwykle w macku i potem zgaga calą noc męczy. Kilka minut radości dla podniebienia a w nagrodę za to kilka godzin męki i na drugi dzien +3kg wody %-) Przepis fajny i pewnie w miare czasu wypróbuje :-)
[...] widać mocno ugięte ramiona. Zrobił za pierwszym podejściem RŚ 230kg ,w drugim poprawił na 235kg w trzecim podał 240kg.... Ku......wa żeby takie cyrki robić na MŚ Po jakiego są te wszystkie zasady....? Ja przez ten właśnie przepis o niedoprostach przestałem startować w IPF-ie }:-((( Zmieniony przez - W Z O R EK w dniu 2017-04-19 21:59:07
Mi osttanio przepis od naszej szefowej kuchni Sylwii podhodzi, makaron tagiatele, kurczaka robisz w kostkę posmażasz go, potem na patelnie szpinak, dusisz go dodajesz maskarpone, gałki muszkatalowej, i wszystko na patelnie i mieszasz.
Dzieki za info. Z tymi ciastkami, to przepis jest dobry, sprawdzilam, tak samo mozna robic zamiast orzechow z wiorkami kokosowymi, tyle, ze to byloby chyba niezgodne z Mon.(?). Moze kawalki orzechow sa za duze, ja bym czesc z nich np zmielila.. Jak pisalam wczesniej nie probowalam tego przepisu, a na diecie jestem dzisiaj pierwszy dzien.
Nad piekarnią się zastanowię, przepis wykorzystałam Mmoniki ze str. 24. Chleb przez pomyłkę kroję jak ciasto, ale mi to nie przeszkadza. Koleżanki chciały żebym przyniosła w poniedziałek na spróbowanie, ale chyba do poniedziałku nie dotrwa - tak smakuje. Weronika
Witajcie! Próbowałam zrobic chlebek pita wg przepisu, który podał ktos wczesniej. Wyszła kicha tzn. nic nie wyrosło i wyszły takie twarde placki ale w smaku bardzo dobre, lekko słodkawe. To skłania mnie do zastanowienia nad tą mąką razową - jest za dobra w smaku jak na produkt dozwolony. jak mi ktoś powie czy kapusta wloska w zapiekance ma niski [...]